Specialist Weefselkweek - Netherlands

VCI Nederland is gespecialiseerd in het ziektevrij maken en de vermeerdering van planten voor de sierteelt en de AGF sector. In opdracht van onze klanten worden planten in ons laboratorium vermeerderd via de weefselkweektechniek, waarbij stukjes plantenweefsel op een voedingsbodem worden geënt en onder steriele omstandigheden worden bewaard en vermeerderd. Mooi werk, want hierdoor kunnen onze klanten grote aantallen planten produceren op basis van het door ons geproduceerde ziektevrije teeltmateriaal.

In Heerhugowaard houden we ons bezig met onderzoek, product- en procesontwikkeling en uitvoering van kleinere producties. Daarnaast hebben we ook grotere productielocaties met laboratoria in Portugal en India.

Eind 2019 heeft Florensis een meerderheidsbelang genomen in VCI Nederland, dit biedt niet alleen veel kansen voor onze organisatie als het gaat om onze dienstverlening, maar ook voor onze medewerkers.

In ons laboratorium in Heerhugowaard hebben we nu een vacature voor een

Specialist Weefselkweek


Wat doe je als Specialist Weefselkweek?

Je belangrijkste werkzaamheden betreffen het zelfstandig opzetten en uitvoeren van onderzoek naar nieuwe producten en productgroepen en het optimaliseren en ontwikkelen van gewasprotocollen. In dit kader houd je je ook bezig met het ontwikkelen en verbeteren van recepturen. De ontwikkelde protocollen vertaal je naar de praktijk via training en werkinstructies. Daarbij kijk je altijd naar mogelijkheden om de efficiëntie van het weefselkweekproces te verbeteren. Daarnaast geef je leiding aan de medewerkers die je in het laboratorium ondersteunen bij de uitvoering van je werkzaamheden.

Je rapporteert aan de directeur van VCI. Enkele concrete taken zijn verder:

 • Uitvoeren van initiaties;
 • Verantwoordelijkheid voor kwaliteitscontrole;
 • Trainen en begeleiden van de productiemedewerkers in het laboratorium;
 • Verantwoordelijkheid voor planning en administratie van de verrichte werkzaamheden;
 • Vervanging van de supervisor bij afwezigheid;
 • Aantal keer per jaar afstemming met onze productielocaties in Portugal en India: kennisoverdracht, overleg over te volgen protocollen, kwaliteitscontrole.
   

Wat vragen wij van jou als Specialist Weefselkweek?

Dit is echt een baan voor iemand die ervan geniet om met details bezig te zijn. Successen worden hier vaak behaald door juist kleine aanpassingen te doen; door een kleine aanpassing in de receptuur een plantje toch te laten bewortelen, toch ziektevrij te maken. Die focus op details laat je ook zien in je verslaglegging; het is belangrijk dat je je werkzaamheden goed vastlegt voor het vervolgproces. Je bent in staat goed je werkzaamheden in te delen en mogelijke problemen en knelpunten op tijd te signaleren. Verder beschik je over:

 • Een hbo- of wo-opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld tuinbouw of plantenbiotechnologie;
 • In ieder geval drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie, hier heb je ook de benodigde aanvullende vaktechnische kennis opgedaan;
 • Goede vaardigheden in het omgaan met mensen van diverse achtergronden;
 • Flexibiliteit om in drukkere periodes meer uren te werken, die je dan in rustiger periodes kunt compenseren door dan minder uren te werken;
 • Goede kennis van het Nederlands en Engels;
 • Bereidheid om meerdere keren per jaar onze productielocaties in Portugal en India te bezoeken en daar je kennis over te dragen.
   

Wat kun je van ons verwachten?

In deze baan heb je veel vrijheid om zelf initiatieven te ontplooien binnen je werkzaamheden, waarbij je natuurlijk wel de afgesproken deadlines goed in het oog houdt. Eind vorig jaar zijn we een samenwerking aangegaan met branchegenoot Florensis. Dit biedt naast de inhoudelijke doorgroei in je eigen functie ook de mogelijkheid om binnen deze -grotere- organisatie door te groeien. Verder bieden we je:

 • Een passend salaris op basis van een 38-urige werkweek;
 • 26 vakantiedagen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een reiskostenvergoeding.
   

Informatie en solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel en heb je zin om je kennis bij ons in te zetten en samen met ons te groeien? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je sollicitatie via ''deze link''. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met onze directeur Gabri Kolster via 06-51967644 of per mail via g.kolster@vcinederland.nl

 

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD

 


© HortiDaily.com 2021

Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber