Announcements

Job offersmore »

Tweeting Growers

Top 5 - yesterday

  • No news has been published yesterday.

Top 5 - last week

Top 5 - last month

Exchange ratesmore »
Job offer

Code: O180102
Bedrijf: Int. Teelt- en handelsorganisatie in poot- en consumptieaardappelen
Regio: Flevoland

De hele wereld is de markt waarin deze innovatieve Nederlandse ontwikkel-, teelt- en handelsorganisatie voor akkerbouwproducten, zoals aardappelen, met veel succes actief is. Met nieuwe rassen en technieken wordt de hele keten van akker tot winkelschap succesvol bestreken. In tientallen landen is het bedrijf een graag geziene en gewaardeerde leverancier van kwaliteitsproducten. Om de commerciŽle activiteiten van de organisatie verder te versterken wordt gezocht naar een

Jr. Accountmanager consumptieaardappelen
(groeifunctie met carriŤre perspectief).


Het bedrijf

Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor wordt wereldwijd de introductie en verkoop van nieuwe rassen begeleid. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met een groot aantal  dochterondernemingen en vertegenwoordigers in een groot aantal landen. Uitgangspunt is dat de internationale afzet zo dicht mogelijk bij de afnemer is gevestigd. Daardoor kunnen werkwijze en ondersteuning vanuit Nederland specifiek op de wensen en eisen van de lokale markten afgestemd worden.


De functie

Het gaat om een startfunctie, maar de gezochte kandidaat krijgt direct al de nodige verantwoordelijkheid nationaal en internationaal. Hij of zij wordt mede opsteller en beheerder van succesvolle verkoopplannen in onder meer Nederland, Duitsland en BelgiŽ en zorgt zo voor de best mogelijke prijzen en voorwaarden. Kerntaak is de verdere uitbouw van het huidige marktaandeel consumptieaardappelen. Daarom wordt iemand gezocht die precies weet hoe hij of zij met succes de verkoop kan stimuleren in een vaak hectische agrarische omgeving. Het moet iemand zijn die zowel een echte doener is maar ook steeds het overzicht behoudt.

Hij of zij voelt zich thuis in een middelgrote en actieve organisatie, maar kan ook alleen op pad en aan de slag. Dat het werk ook buiten kantooruren gebeuren moet mag duidelijk zijn. De juiste kandidaat beheerst alle aspecten van een geslaagde verkoop; van het zien van kansen op nieuwe markten tot het overtuigen van bestaande maar zeker ook potentiŽle nieuwe afnemers. Uiteraard is en blijft hij of zij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op de internationale markt, speelt daar dan snel op in en houdt steeds rekening met lokale verschillen. Buitenlandse reizen zijn onderdeel van het werk. Belangrijk is het onderhouden van vruchtbare contacten met klanten zoals Retail bedrijven en gespecialiseerde winkels. Hij of zij is ook betrokken bij de geslaagde introductie van nieuwe aardappelrassen en ondersteunt het opstellen en uitvoeren van importprogrammaís. Onderdeel van het werk is verder het mede-opstellen van verkoopcontracten. Bij gebleken geschiktheid zal de junior-accountmanager kunnen doorgroeien naar een volledig zelfstandig opererende accountmanager.


Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau, door opleiding en/of ervaring
  • Ruime praktijkkennis van de aardappelketen is een prť
  • Ca. 3 jaar werkervaring in een commerciŽle rol, bij voorkeur in de food- of retail branche
  • Echte verkoper, gevoel voor kansen op de markt
  • Betrouwbare collega die ook zelfstandig is
  • Werkt ook graag in het buitenland en houdt van reizen
  • Goede beheersing van Nederlands, Duits als Engels
  • Beheersing van verdere talen is een voordeel

Het aanbod

Dit is een mooie startfunctie (full time) bij een gerenommeerde en internationaal succesvolle organisatie voor akkerbouwproducten. Bij het goed invullen van deze baan en de geschetste verantwoordelijkheden zijn er mooie promotiekansen en mogelijkheden. Daarbij zijn het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zonder meer goed. Wil jij laten zien dat je goed in verkoop en handel bent en ken je de akkerbouw en met name aardappelen? Reageer direct. Nog vragen of wil je meer weten voordat je solliciteert? Eťn vrijblijvend telefoontje naar Jan Meijer, tel. 06 2245 8832 is voldoende.