Announcements

Job offersmore »Tweeting Growers

Top 5 - yesterday

  • No news has been published yesterday.

Top 5 - last week

Top 5 - last month

Exchange ratesmore »
Job offer

Code: O170204
Bedrijf: Internationaal Veredelingsbedrijf
Regio: Nederland en Azië, standplaats Nederland

Onze relatie

is een sterk groeiend en vooruitstrevend bedrijf, gericht op de productie van bloemzaden en de veredeling van potplanten. Het bedrijf zit in de wereldtop van de internationale veredelingsbedrijven. De hoofdvestiging bevindt zich in Nederland.

Met meer dan 280 medewerkers in Nederland en Afrika, leveren zij hun kwaliteitszaden aan klanten in meer dan 35 landen, met daarbij goede teelt en marketingondersteuning. De kracht van het bedrijf ligt in haar sterke genetica, zoeken naar constante innovatie en het met elkaar delen van expertise. De persoonlijke en professionele ontwikkeling en betrokkenheid van de werknemers en de hechte bedrijfscultuur nemen daarbij een belangrijke plaats in. Voor deze relatie zoeken wij een Internationaal Teeltadviseur Planten.


Doel van de functie

Als gevolg van een toename van de internationale activiteiten in vooral Azië, zijn wij namens het bedrijf op zoek naar kandidaten voor de uitbreiding van hun afdeling Advies. In de functie Internationaal Teeltadviseur voor de regio’s Azië en delen van Nederland, ben je verantwoordelijk voor het adviseren en opleiden van de kwekers in jouw gebied in de teelt van jouw plantproducten. De relaties die je in Azië en Nederland bezoekt voor advies en ondersteuning bij de teelt, zullen veelal jonge perkplantentelers zijn.

In deze boeiende en uitdagende functie ben je voortdurend op zoek naar manieren om de resultaten van de deze doelgroep te verbeteren door hen te ondersteunen in het optimaliseren van hun teeltmethoden. Je maakt de behoeften aan steun onder deze kwekers zichtbaar en vertaalt dit in plannen om deze ondersteuning efficiënt, meetbaar en volgbaar te kunnen laten verlopen.


Functie inhoud

Behalve de advisering van Growers voorzie je ook in de training van de werknemers van onze klanten i.c. de jonge planten bedrijven. Het doel daarvan is het delen van kennis, zodat zij op hun beurt de Growers van hun klanten weer kunnen adviseren bij de teelt van de producten van jouw bedrijf. Met het oog op deze advisering en training bezoekt je je klanten in Oost-Azië (China en Japan) op een regelmatige basis.
Om jouw eigen kennis op niveau te houden en te versterken en om je ervaringen te delen, houd je nauw contact met collega's en teeltspecialisten op de hoofdvestiging in Nederland.


Profiel kandidaat

Je bent opgeleid in de tuinbouw met een minimum van 5-10 jaar relevante werkervaring in de teelt en/of soortgelijke functies. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van het Engels (begrip, spreken en schrijven).

Je bent gewend zakelijk te reizen en in staat om door het overbrengen van kennis en ervaring de klanten en hun telers/ kwekers/ growers naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Je hebt een commerciële instelling en houding en hebt probleemoplossende vaardigheden. Je bent resultaatsgericht, neemt initiatief en je kunt goed alleen, zelfstandig werken. Je bent ervaren met IT-systemen en het gebruik van internet en sociale media. Dit laatste omdat dit bij het bedrijf wordt gebruikt als instrument voor de communicatie met je relaties en het onderhouden van je netwerk. Het reizen zal totaal zo’n 50% van je beschikbare werktijd innemen.


Aanbod

De arbeidsvoorwaarden van de vacature zijn goed en in overeenstemming met het niveau van de positie.


Solliciteren

Ben jij de vakspecialist op teelt technisch gebied zoals hierboven omschreven? Wil je je kennis en ervaring inzetten binnen een afwisselende en vaak exotische werkomgeving ? Houd je van reizen en trekt het werken in Azië je aan? Als dat zo is reageer dan naar Lutgo Recruitment, Jan Meijer via j.meijer@lutgoglobal.com of Telefoon 0297 25 55 70.